Culorile mele. Hotarate

Mi-a spus Cristina ca daca as fi culoare, as fi turcoaz.

Foarte frumos, imi place extrem. Desi, in bulimia mea, cateodata, mi-as dori sa fiu si rosu, si verde (culori hotarate, amandoua). Si alb. Si negru. Si gata.

Turcoazul ca un senin, ca exteriorul ochilor mei si interiorul sufletului. Ca marea, ca cerul, ca linistea, ca adancul. Ca gandurile mele.

Rosu ca pasiunea si dragostea de viata, ca extazul si sarutul, ca pacatul si dorinta.  Red emocion. Ca navalniciile mele. Ca apusurile sangerii dinainte de noptile de amor.

Verde adanc si hotarat, ca trifoiul meu porte-bonheur, ca natura, ca iarba in care ma tavalesc si cu mirosul careia ma droghez. Verde ca rochia mea fetis, ca rochia pe care au poposit privirile sale.

Alb, obsesia mea de vara. Nu m-as imbraca decat in alb, saptamani si luni intregi, variind doar texturile si modelele. Un alb feciorelnic. Un alb diafan. Un alb delicat.

Negru, obsesia mea de acum cativa ani. Negrul acela ba elegant, ba sobru. Negrul senzual. Negrul cu nuante de dorinta in el. Negrul plin si deplin.

Hotarat lucru, culorile mele sunt hotarate. Asa cum am spus, spontan, si cuvantul acesta a placut.
Nu ca sunt eu hotarata in privinta lor. Chiar ele insele sunt hotarate. Decise. Ferme. Pastelurile sunt niste indecise, niste dulcege.
Turcoazul, rosul, verdele, albul si negrul sunt pline, hotarate. Sunt atat de mult EU.

6 comments on “Culorile mele. Hotarate

  • eu sunt drogata cu alb vara. Desi e o culoare complicata rau in Romania.
   Pe tine te-am mai vazut si cu violet si bordeaux. Si-mi place.

 1. eu sunt verde (verde englezesc sau verde Jaguar, apropo de discutia de aseara:))si violet. aseara ma gandeam ca am iubit multi barbati de verde, dar cea mai puternica a fost iubirea pentru un barbat de rosu. poate detaliez intr-o postare diseara: iubirile mele pe culori.:)

  _________________________
  I added cool smileys to this message… if you don’t see them go to: http://html.expresso.me/smileys

  • ma intereseaza maxim. Eu nu stiu care cum sunt, ii iubesc pentru intelectul lor, pentru mintea stralucitoare, in rest….
   Dar vreau sa citesc, si multumesc pentru culoarea atribuita, pentru subiect.
   Si ador verdele englezesc, in mod absolut.

 2. Turcoazul e si una din culorile mele preferate,imi place ca e altfel si-mi sta bine cu ea.E deosebita.Ba’ cred ca-mi aduce si noroc,din experienta 😉

Leave a Reply

Name and email are required. Your email address will not be published.