Asteptare

fericireO vreme am asteptat sa am timp. Intepenita intre sarcini, intre dorintele altora, intre “trebuie” si “asa e bine”, si m-am tot gandit,  la momentul cand voi avea timp, ca prizonierul la evadare. Cand voi avea din nou timp.
Desi nu regret timpul cand aveam timp. Starile de inactivitate ma sperie si ma intristeaza. Si atunci de ce astept sa am timp?
Ce inseamna sa am timp? Ce fel de timp? Ce fac cu timpul pe care mi-l doresc acum, ipotetic?

Apoi mi-am adus aminte de ceea ce spuneam eu insami: cand vrei sa ai timp, cumva, ti-l faci.
Nu poti sa nu ai timp o perioada lunga, sa nu ai niciodata timp. Daca n-ai timp inseamna ca nu vrei sau ca nu ai stare, ceea ce e altceva…
De aceea, acum tot astept, diferenta este ca  nu stiu ce mai astept. Si nici nu stiu daca am timp. Sau daca nu prea am timp. Sau de fapt ce stare am. Si nici macar daca vreau sa am timp.

About Mirandolina

Scriu cum respir. Traiesc cu pasiune, si nu mi-e teama ca o sa ard pana la ultima bucatica. Nu ma economisesc... de ce as face-o? :) Spirit ludic, care considera ca râsul e cea mai importanta arma pe care o avem in viata, voi continua sa zâmbesc şi să glumesc cât voi exista. Iubesc, respir, traiesc, exprim, toate la intensitate maximă. Nu ofer şi nu doresc jumătăţi de măsură. Şi mai ales, scriu. Scriu cum respir.

18 comments on “Asteptare

 1. Activitatea o cauti ca sa nu te plangi de inactivitate ? La ce foloseste activitatea ? Adica dincolo de bani mai exista vreo ratiune a activitatii ? Uimeste-ma

 2. Tot unchiul din America este cel care conteaza in viata. Daca te duce capul sa muncesti pana la vreo 40 maxim si dupa aia sa traiesti din ce ai produs e ok. Altfel esti victima nevoii de activitate. Sclavie parca ii spune. Desi gasisera astia un cuvant mai interesant parca : servici, joc, ocupatie, activitate. Unii cica iubesc ceea ce fac. Nu am auzit insa de la ei sa faca moka ceea ce ei declara ca iubesc. Ciudat.

  • eu as face degeaba ce iubesc. Ca si eu zic ca iubesc ce fac, desi stiu ca munca nu e o nevoie, ci o indoctrinare, una din “normele” societatii. Ca sa nu fii trantor, sau asa ceva.

   Normal ca as face pe gratis, si de altfel o cam fac deja, ceea ce consider ca e pasiune… In rest… Ca nu fac ei, nu-i ciudat, sunt indoctrinati, nimeni nu te incita sa gandesti. Ba dimpotriva, as spune.

  • da’ iubesc sa fac multe alte lucruri de care din pacate n-am timp :((((((
   Iubirea nu-i o plata, e un dar. Si nici o povara…
   Cardul l-au inventat ca sa simplifice conventiile, nu din grija pentru altcineva

 3. Inteleg eu ca tu traiesti intr-un palat de clestar. Ma bate gandul sa imi cumpar si eu unul, poate. E scumpa intretinererea ?

  • :)))))))))) nu traiesc intr-un palat de clestar, ci intr-un bloc, din pacate 😀
   Da’n mintea mea, poate ai dreptate, e poveste. Ce intretinere? nimic. Putina iarba fiarelor pentru inorogul de la poarta, un trifoi cu patru foi de pus pe pres.
   Un crocodil mic mic pentru santul de aparare din jurul palatului…
   Si multa solutie de curatat geamuri pentru frecat clestarul. Cam astea ar fi costurile de intretinere

  • :))))))))) n-aveam nicio indoiala ca stii romana bine.
   frecat clestarul inseamna nici mai mult nici mai putin decat ca se ia o laveta, se stropeste clestarul palatului cu solutie, si cu laveta se sterge, mai mult sau mai putin energic, ca sa straluceasca, sa fie transparent, sa nu aiba amprente….
   Am un birou de sticla, am antrenament, asa ca o sa-mi fie usor la palat 😉

 4. Daca eram tanar ma intereseai. M-ai intalnit tarziu. My bad. Ai antrenament pe biroul de sticla ? Wau. Poze de la antrenamente sunt ?

  • niciodata nu-i tarziu.
   Am antrenament pe biroul de sticla, evident. Poze inca n-am, dar pot realiza, daca exista dorinta

Leave a Reply

Name and email are required. Your email address will not be published.