Un multumesc cat o lume

Un multumesc cuprinde in el o lume intreaga. Un multumesc, o privire recunoscatoare si un suras fac mai mult decat o recompensa materiala, adeseori.
Nu ne dam seama cat de mult cantareste sa spunem acest multumesc unui om, oricarui om, unui cunoscut sau necunoscut. Este important sa-l spunem nu numai cand acel om ne-a ajutat (asta e valoarea elementara si rolul primar a lui multumesc), dar este extrem de important sa-l spunem si cand omul si-a facut bine treaba (chiar daca era de datoria lui sa o faca).
multumescMultumesc nu costa nimic, dar ofera tot. Multumesc este mai mult decat o recompensa. Multumesc este o punte intre suflete.

Am avut ocazia sa lucrez si cu oameni care stiau sa spuna multumesc desi ceea ce facusem era doar datoria mea. Fie sefi buni (care cunosteau virtutile lui “multumesc”, si puterea extrema pe care o poarta in ele aceste cateva silabe), fie (in perioada de cand sunt “de capul meu”), clienti multumiti. Si daca au fost multumiti, au inteles ca trebuie sa rosteasca acest multumesc. Si au vazut cat de mult intareste legatura acest cuvant magic.

La mine multumesc este instinctiv. Spun multumesc mult mai mult decat media oamenilor. Asa m-a invatat mama, asa simt si eu, dintotdeauna. Stiu ca sunt oameni care ma tachineaza pe tema asta (“daca mai spui multumesc…..- si urmeaza o amenintare”), dar eu asa sunt, din constructie. Si n-am cum sa ma schimb.

Si stiu ca multumesc e cald, e bine, e recunostinta, bucurie, este pod intre inimi. Simplitate si caldura.
Ganditi-va cum v-a luminat ziua un multumesc. Si luminati-le si voi ziua celor din jur.

Eu va multumesc.

About Mirandolina

Scriu cum respir. Traiesc cu pasiune, si nu mi-e teama ca o sa ard pana la ultima bucatica. Nu ma economisesc... de ce as face-o? :) Spirit ludic, care considera ca râsul e cea mai importanta arma pe care o avem in viata, voi continua sa zâmbesc şi să glumesc cât voi exista. Iubesc, respir, traiesc, exprim, toate la intensitate maximă. Nu ofer şi nu doresc jumătăţi de măsură. Şi mai ales, scriu. Scriu cum respir.

45 comments on “Un multumesc cat o lume

  1. Si eu iti multumesc pentru ca scrii aici si am ce sa invat de la tine. Uneori, acest MULTUMESC e foarte rar si nu e din suflet din partea unor oameni, iar gandul acesta ne intristeaza. Totusi, sa nu incetam sa luminam viata celorlalti cu acest cuvant

    • eu iti multumesc! Pentru ca vii, pentru ca citesti…
      Si pentru ce invat si eu de la tine. Multumesc si pentru ingaduinta.

  2. Invatand ceva de la mine ma ajuti sa ma simt util. Si atunci multumesc Cerului care te-a oferit planetei. Oricum, de cand s-a inventat moneda multumirile imi par depasite. Multumirea nu sta in cuvinte.

  3. Treaba e asa. Eu inteleg campaniile electorale. Fiecare vrea sa fie ales. Dar sa nu imi lipeasca afise pe usa, sa le puna si ei in locuri publice. Pai nu ?

Leave a Reply

Name and email are required. Your email address will not be published.