Intoarcerea

19 mars 2018

« Nu uitați in această noapte să dați calendarul cu doua luni înapoi și să returnați mărțișoarele « , zice cineva, desigur, in gluma. E gluma, dar pe mine m-a atins undeva adanc.
Ma invoiesc sa dau inapoi nu numai martisoarele, ci toate cadourile, nu doar materiale, ci si imateriale, nu doar ale oamenilor, ci si ale vietii, as inapoia TOT, daca s-ar fi inventat ceva sa ma intoarca undeva, sa ma intoarca candva.
As inapoia si intelepciunea pe care mi-au dat-o anii. Si cinismul. Si puterea. Si desteptaciunea de a trece peste dezamagiri. Si sutele de carti citite intre timp. Si dragostea pe care am purtat-o barbatilor mei. Si orgasmele. Si kilometri de asfalt inghititi. Si noptile in desert, si aventura Bucuresti-Dakar. Si reusitele profesionale. Si cafelele cu cantec. Si cele fara cantec. Si bronzurile atator veri. Si fericirile intense. Si apusurile de la Sozopol. Si sutele de pantofi.
Si m-as intoarce inainte sa moara Philippe.

Scriu cum respir. Traiesc cu pasiune, si nu mi-e teama ca o sa ard pana la ultima bucatica. Nu ma economisesc... de ce as face-o? :) Spirit ludic, care considera ca râsul e cea mai importanta arma pe care o avem in viata, voi continua sa zâmbesc şi să glumesc cât voi exista. Iubesc, respir, traiesc, exprim, toate la intensitate maximă. Nu ofer şi nu doresc jumătăţi de măsură. Şi mai ales, scriu. Scriu cum respir.

3 Comments

  • Sper ca nu te astepti sa validez un comentariu care este o mitocanie suprema.
    In schimb, pentru ca vii la mine acasa cu bocancii plini de noroi, am niste lucruri de precizat, ca doar e casa mea.
    De ce ai spune cuiva asa ceva, cuiva care nu te deranjeaza DELOC, niciodata, care nu vine peste tine, chiar daca ar fi adevarat ce pretinzi? E total deplasat.
    Nemaipunand la socoteala ca nu este adevarat, este oglinda deformata prin care privesti tu viata, izvorand din frustrarile tale. Nu spun asta cu ura si nici cu dispret, ci cu mila si cu mare mahnire. N-am resentimente, insa tu mustesti de ele.
    N-ai niciun motiv sa scrii asemenea mizerii, niciunul. Ca n-a venit nimeni la tine la usa sa ceara ceva sau sa impuna. Si cat a fost sa fie, am oferit. Si cand n-a mai fost, am plecat discret, in tacere, elegant. Fara poale-n cap si declaratii de razboi sau mahalagisme.
    Inteligenta inseamna si echilibru si intelegere si empatie. Si constiinta faptului ca lumea nu se opreste la noi insine, si ca persoanele pe care le plăceam/respectam pot evolua si exista si dincolo de noi.
    Sinistra este gelozia. Sincer, imi pare rau de tine. Chiar te stimam. Cu fiecare actiune de genul asta s-a mai stirbit ceva din stima. Cate un pic, cate un ciob. Cate o bucatica.
    Când te iubeam aveam « cei mai mișto craci » (citat exact din tine), și te excitam (tot citat din tine). Dresuri, tocuri, etc. Si mintea iti placea, citez tot din tine: « ador sa vorbesc cu tine », samd. Melodii declarative, si tot felul. Gerontofilule!
    Acum ca iubesc alt barbat, sunt câh. Urăt este sa nu știi sa pierzi. Necavaleresc. Ma dezamageste mult reactia asta, nu te onoreaza.
    Ti-am pastrat mereu un respect si o admiratie. Erai o amintire placuta, dar vad ca te straduiesti din rasputeri sa devii o amintire urata. E amara constatarea, dar reusesti. Poate unul din rarele lucruri pe care le-ai reusit in viata, Fat Frumosule suplu si etern tanar, cu iubita la fel de supla si tanara.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *