Interventie cu romanii. Lobotomie

25 janvier 2012

Cu mare atentie am dorit sa ascult discursul unui presedinte al unei tari in care oameni manifesta de 13 zile in strada. Mi-am modificat traseul, astfel incat la ora data, eram ochi si urechi (la laptop, cu castile pe urechi), chiar daca eram intr-o cafenea, intre intalniri.
Vroiam sa privesc acest discurs din doua puncte de vedere: al unui cetatean responsabil, interesat de lumea in care traieste (si de tara sa), implicat civic, si, al doilea punct de vedere, al omului de comunicare, caruia, cateodata [ 🙂 ] i s-a intamplat/i se intampla sa scrie discursuri.

Din al doilea punct de vedere, a fost destul de aiurea. Discurs lung, dezlanat, confuz, in care era greu sa intelegi despre ce vorbeste. Si cand spun ca era greu sa intelegi ce vorbeste, nu ma exprim pentru mine, ci pentru toti oamenii carora le vedeam reactiile in FB. Statusurile cu « s-a prins cineva despre ce vorbeste? » au fost nenumarate, si nu neaparat din tabara adversa. A fost lung, alambicat, suficient de plictisitor ca sa fii sigur ca dupa un sfert de ora 90% din privitori schimbasera canalul.

Din primul punct de vedere, am priceput asa:

1) ca nu e dictator
2) ca e prieten cu poporul chinez (sigur, a si demonstrat-o, de curand, la petrecerea de Nou An chinezesc, unde a facut pachetele de primavara)
3) ca suntem unde trebuie, avem crestere economica sau asa ceva
4) ca asculta poporul inclusiv pe FB (a se vedea in imaginea alaturata, cum a cumparat like-uri. Primele 35.000 sunt obtinute in 10 zile, urmatoarele 26.000 in 6 ore)
5) ca e capitan de vapor.

Concluzie: el a tinut legatura cu  Curtea Constitutionala si cu muntele Gaina.
Rusine, Euro!!!!!
Traiasca prietenii traditionali: China, Africa si Zona Golfului.

Morala: Asta nu era mesaj pentru romani, era « interventie », cum bine a zis din ajun. Ca una chirurgicala. Acum ne opereaza. Lobotomie, cred.

Scriu cum respir. Traiesc cu pasiune, si nu mi-e teama ca o sa ard pana la ultima bucatica. Nu ma economisesc... de ce as face-o? :) Spirit ludic, care considera ca rñsul e cea mai importanta arma pe care o avem in viata, voi continua sa zñmbesc Ɵi să glumesc cñt voi exista. Iubesc, respir, traiesc, exprim, toate la intensitate maximă. Nu ofer Ɵi nu doresc jumătăƣi de măsură. ƞi mai ales, scriu. Scriu cum respir.

8 Comments

  • ca nu-i adevarat ca el conduce guvernul, dar s-a implicat ca « tara are nevoie de legi ». adica guvernul e handicapat si nu poate sa faca legi, dar norocul cu presedintele, ca le face el. prea usor accepta Boc umilinta, sau daca oricum Basescu face si jobul lui, sa-i doneze salariul.

    1. Da, exact si asta, uite, mi-a scapat.
      Dar stai ca Boc azi a dat la lopata. Eeeee? Un adevarat prim ministru, domnule.
      Ce face? sa-i doneze salariul? pai si-l merita, ca se lasa calcat in picioare. Si da cu lopata. E de colo, crezi?

    1. As dori sa ai dreptate.
      Am ascultat, recunosc, din interes, curiozitate, implicare… niste motive, o parte cetatenesti, o parte profesionale…
      Pierdere de timp. Tristete maxima.

  • Fotbalul e pe goluri. Unii cred ca politica e pe voturi. Eu unul l-am declarat pe Basea invingator la puncte.

    1. e presedinte, sigur ca e invingator, oricat nu mi-ar placea mie sau oricui.
      Asta e… 🙁
      Dar e si pe voturi… 🙂 cel putin, pana la un moment dat, a fost.
      Eu asa stiu ca e 🙂 asa concep campaniile, adica 😀 Gresesc?

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *