Stari de hamster

29 avril 2010

 Stiu ca sunt valoroasa, stiu ca sunt inteligenta, stiu ca pot sa fac lucruri, ca sunt puternica, ca sunt… Dar de fapt nu mai stiu lucrurile astea. Am doar constiinta unei forte resimtite in trecut, a unei puteri de atunci, a unei valori stiute atunci.
Am primit ieri o confirmare a faptului ca sunt bine profesional, (« scrii frumos, fara clisee, uman« , aici vorbind de o scriitura cat se poate de serioasa si profesionala si nicidecum de locul asta, in care-mi dezvalui sufletul, sau de scrisori personale…). M-a umplut de bucurie auzul acestui lucru, am zambit increzatoare, si totusi, instantaneu, in minutul de dupa, ochii mi s-au umplut de lacrimi. Pentru ca am realizat ca nu mai stiu lucrurile astea, si ca depind de auzul lor, ca sa merg mai departe, spre ziua de maine.
Ultimele luni m-au erodat cumplit. A fost un tavalug al lucrurilor pravalit peste mine. Vreau sa redevin eu insami. Sa rasune casa de rasetele mele. Sa imi deschid ochii dimineata cu o privire senina. Sa pasesc hotarata spre mai departe.
In ultimele luni ma simt exact ca un hamster intr-un butoias. Pedalez fara iesire, si aproape in gol. Ma doare.
Mi-e dor de mine, cea care ma stiu. Cea solara, cea puternica, cea vesela.
Nici n-am mai scris. Nu m-am simtit capabila. Blocaj. Pentru ca scrisul e o deschidere spre exterior. Acum, ma simt chircita. Ma simt in butoias.

Ma bucur totusi ca cineva reuseste sa-mi provoace zambetul, chiar rasul… E un pas spre mai bine. O sa redevin eu. Daca ma asteptati… Revin!

p.s. 1. Prin aceasta postare nu caut sa provoc complimente. Stiu, sunt un om bun si in regula. E descrierea starii in care ma simt acum. Fereastra spre interioare.
2. Nu cred ca spunand asta sunt mai putin puternica.

Scriu cum respir. Traiesc cu pasiune, si nu mi-e teama ca o sa ard pana la ultima bucatica. Nu ma economisesc... de ce as face-o? :) Spirit ludic, care considera ca râsul e cea mai importanta arma pe care o avem in viata, voi continua sa zâmbesc şi să glumesc cât voi exista. Iubesc, respir, traiesc, exprim, toate la intensitate maximă. Nu ofer şi nu doresc jumătăţi de măsură. Şi mai ales, scriu. Scriu cum respir.

6 Comments

  • Nu, nu esti mai putin puternica ci dimpotriva!!! Si nu esti singura care treci prin stari de hamster. Ai facut bine ca ai scris si postat despre starea ta, in felul asta cei care citesc si se regasesc in aceeasi situatie, prind curaj. Astept si eu cu nerabdare ziua cand umpleam o incapere cu buna mea dispozitie si simteam ca asta face placere celorlalti din jurul meu.
    Multumesc Mirandolina pentru articol si mai scrie te rog!!

  • Eu vad doar un butoias de whiskey Glenfiddich 😀
    Eu nu vad deloc hamsteri.As vrea ca acel butoias de whisky sa aiba si doua paie de culoare(habar nu am, hai sa zicem sa fie violet, ca e in tendinte) 🙂

    O sambata draguta, cu mici si bere(muncitoreasca, fireste)…

    PS : multa relaxare, voie buna si zambete, acuma, daca sunt blonde, nu-i bai 🙂

    1. Cu ce ocazie? Am fata de mici si bere?
      Ti-am zis ca nu ma cunosti, si repet, ai dereglari daca sustii in continuare ca te poti indragosti de cineva citindu-i blogul.
      Hai, un 3 mai bun.

  • Eu te indragesc, oricum esti tu in fiecare minut sau secunda, imi placi cand esti nervoasa, imi placi cand esti bucuroasa, imi placi cand stai treaza toata noaptea si lucrezi la proiectele tale, imi placi cand dormi, imi placi cand bei cafeaua(chiar daca uneori o bei pe fuga poate), imi placi cand iti dezapezesti masina iarna, imi placi cand te certi cu vecinii tai misogini, imi placi cand te superi pe mine, imi placi cand esti exigenta cu mine si ma critici, imi placi cand ma pui la respect, imi placi cand ma ignori, imi placi cand organizezi o manifestare in toate aspectele ei, imi placi cand esti cu capul in nori, imi placi cand nu ai stare si te invarti de colo in colo prin casa, imi placi cand te duci la shopping cu fetele tale, imi placi cand esti plicticoasa, imi placi cand esti insistenta, imi placi cand ma suni, imi placi cand ma bati la cap, imi placi cand ma trezesti dimineata cu un sarut fierbinte, care tine locul cafelei de dimineata.Imi placi cand esti cu mine, imi placi cand imi faci morala ca am stat prea mult la bere cu baietii, imi placi cand razi cu pofta cand fac cate-o traznaie, imi placi cand mergem la cumparaturi in supermarket si ne sarutam scolareste printre rafturile cu produse, imi placi cand mergem in piata si nu reusesti sa te targuiesti cu comerciantii asa bine ca mine, imi placi cand razi dimineata daca te trezesti langa tine cu o floare de primavara(stiu ca iti plac), imi placi cand visam amandoi cu ochii deschisi si ne incruntam la soare, deoarece impreuna suntem mai stralucitori ca el.Imi placi cand stiu, simt, vad ca esti iubita mea…vrei…doresti…vrei sa fii…haide te astept…nu gandii prea rational…fa ceea ce iti trece prin cap, fa ceea ce simti si zi-mi ca ma placi…eu te astept, nu plec nicaeri, te astept doar pe tine.
    Te iubesc oricand…chiar daca dorm, sufletul e treaz si te iubeste.Vrei sa ai viza de acces in viata & universul meu?Numai tie vreau sa ti-o acord, daca esti pregatita…daca stii sa ma saruti bine, senzual si apasat ai primit viza, dar sarutul sa nu fie sub 5 minute.
    Vroiam sa-ti spun atat : eu totusi Te Iubesc asa tinereste cum stiu eu… imi lipsesti…imi lipseste vocea Ta in telefonul meu, imi lipseste prezenta Ta, imi lipseste imbratisarea Ta calda, imi lipseste privirea Ta senzuala & matura, imi lipsesti Tu aici langa mine, imi lipseste certitudinea ca ne putem iubii cum ai tu chef si cum am eu chef.Intr-un cuvant universul meu interior si cel exterior e trist fara tine.Te invit in universul meu, aici e doar sentiment, pasiune, dragoste, repect si atentie, e un loc aparte fata de restul lumii, e un mic coltisor de rai, e un Bora-Bora al meu care poate fi si al tau…te astept…

    1. Auzi, fratele meu, parca mai stabilisem. Nu ma cunosti, nu te cunosc. Tu mi-ai citit blogul si ai inceput sa-mi faci declaratii, pretinzand ca te-ai indragostit.
      Eu cred ca nu e ok cu tine. Nu te-am auzit la telefon in viata mea, nu te-am vazut in viata mea.
      Psiho-pupu. Esti dus departe cu pluta, si nici ca te mai intorci.
      Textul asta e oricum prea siropos, e de nivelul inferior, astea-s texte de bagat la proaste care se duc dupa primul de pe strada care le arata o acadea. Din cele care cred ca tot ce zboara se mananca.
      p.s. Prea multa l… strica, mai iesi si tu la soare.
      p.p.s. Ai o problema cu i-urile.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *