Directa a la Mirandolina

30 septembre 2016

27august2016gmNu am apropouri, eu chiar zic direct când vreau ceva sau gândesc ceva. Nu bat NICIODATĂ șaua să priceapă iapa,  mi se pare o prostie imensa. Ca tu vrei ceva, si zici nu stiu ce, si te astepti ca interlocutorul sa inteleaga. Nu, pe bune? si vorbirea de ce s-a inventat?
Nu, nu bat saua sa priceapa iapa.  E o lecție învățată demult tare.
Asa ca eu daca vreau sa beau o cafea cu cineva, ii zic. Dar daca ii zic cafea, e cafea 🙂 Daca vreau altceva, zic altfel. Ca de aia s-au inventat atatea cuvinte, atatea nuante, atatea lucruri.
In fine, astea sunt detalii. Ca idee, eu nu fac apropouri. Eu spun pe sleau cand am de spus, de bine sau de rau 😉 Cu mine, stii pe ce picior dansezi. Daca sunt suparata, iti spun. Si spun si de ce…. ca nu ma rabda inima.
Nu, nu dau de inteles. Nu sorb preocupata din paharul de apa plata cu lamaie, privind piezis si asteptand ca tu sa intelegi.
Merci, Jean Paul. cum ar veni, iubitul meu francez, unul din oamenii care au ajutat la devenirea mea ca femeie, din copilul care eram.
El mi-a zis ceva foarte important, ca eu eram praf, aveam educatia si gandirea romaneasca clasica tampita. Aia care iti dicta sa taci, sa astepti, sa te lasi curtata.
Omul mi-a zis clar: nu e nimic gresit sa ma suni si tu. Suna cel care vrea sa-l auda pe celalalt. Nu o sa te dispretuiesc pentru asta, ci o sa ma bucur ca ma suni si vrei sa ma auzi.
Ca asa, domnisoare neinvitate la dans, timide pe langa perete, cunoastem destule 🙂
Sa ne intelegem: nu invit la dans, aici inca totusi e apanajul barbatilor.
Dar daca vreau sa spun ceva cuiva, spun. Gasesc un mod sa discut, cuvintele sunt teritoriul meu. Nu, nu astept sa te prinzi tu dintr-o privire piezisa si o scuturare de bucle….

 

Scriu cum respir. Traiesc cu pasiune, si nu mi-e teama ca o sa ard pana la ultima bucatica. Nu ma economisesc... de ce as face-o? :) Spirit ludic, care considera ca râsul e cea mai importanta arma pe care o avem in viata, voi continua sa zâmbesc şi să glumesc cât voi exista. Iubesc, respir, traiesc, exprim, toate la intensitate maximă. Nu ofer şi nu doresc jumătăţi de măsură. Şi mai ales, scriu. Scriu cum respir.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *