Surasul unic

15 juin 2014

surasAm, întipărit pe suflet și pe buze, indelebil, surâsul unic pe care numai tu mi-l poți aduce, și pe care nimeni și nimic nu mi-l poate sterge.

Sunt asa, unele lucruri bune, care te scot din stari urate, dincolo de care pare a nu mai fi nimic. Starile acelea negre, ca un fel de capat, si nici macar acel capat destinatie, ci un capat urat, o fundatura, un impas, o intrerupere. Am traversat (si parca mi-e teama sa zic la trecut) una din ele (din aceste stari) si de curand. Si stiu ca ma pandesc dupa colt, sa ma inhate la un moment de neatentie, sau de oboseala, sau de… teama.
Dar acest suras, unic, irepetabil, imposibil de copiat sau de provocat in alt fel, este cea mai mare bogatie, cea mai frumoasa liniste. Surasul pe care mi-l aduci.

Iar una din cele mai importante abilități in viata este sa știi sa-ti gestionezi dorul. Uneori te ucide, alteori te usuca. Si trebuie sa stii sa-l domesticesti, sa-l imblanzesti, sa traiesti cu el, sa dozezi prezenta pentru a suplini absentele. Nu pot sa spun ca excelez in asta. Am decriptat si inteles perfect mecanismul, insa de la asta pana a aplica perfect in practica…. este uneori greu.

 

Scriu cum respir. Traiesc cu pasiune, si nu mi-e teama ca o sa ard pana la ultima bucatica. Nu ma economisesc... de ce as face-o? :) Spirit ludic, care considera ca râsul e cea mai importanta arma pe care o avem in viata, voi continua sa zâmbesc şi să glumesc cât voi exista. Iubesc, respir, traiesc, exprim, toate la intensitate maximă. Nu ofer şi nu doresc jumătăţi de măsură. Şi mai ales, scriu. Scriu cum respir.

21 Comments

  • Norocul e doar Karma in haine de lucru.. Cauza si efect. Am ajuns aici din cauza (sau datorita ) unor alegeri gresite. Nu tot timpul cunoasterrea e putere. E aiurea sa lasi trecutul sa iti devina viitor. Asta tine de prezent in principiu

        1. pai zici, la persoana intai: « am ajuns aici, din cauza…  » 🙂 incercam sa inteleg.

          iar cu prezentul, suta la suta de acord.
          Eu am o structura din nastere cu inclinatie sa traiesc cu furie clipa de acum.
          Nu stiu daca e bine sau rau.
          In general ma apuca furiile cand cineva imi propovaduieste traitul in prezent… pai tocmai mie? 😀

    1. nu, nu intotdeauna. Divortul poate fi si o maniera eleganta de a-si marturisi diferentele, drumurile care au bifurcat…

      « Poate ca e o eliberare, o iesire eleganta dintr-o situatie devenita neplacuta, nepotrivita. Poate ca la un moment dat cei doi au fost jumatati, dar timpul si alti factori au schimbat lucrurile in mod nefavorabil. Este mult mai onest sa recunosti ca nu mai merge, si sa iesi prieteneste si corect dintr-o relatie, decat sa o prelungesti in mod nepotrivit, din lasitate, sau din diverse alte motive (de ochii lumii, de teama de singuratate, din obisnuinta, etc).
      Este onest si fata de tine insuti (iti datorezi o viata adevarata), si pentru partener.

      Nu, nu consider nici ca divortul e o bucurie, sau o victorie. Nu cred ca e motiv de sarbatoare sau de sarit intr-un picior. Cred doar ca face parte din viata si ca uneori e mai bine asa. Nu e o minune, dar nici un dezastru. Nu e sfarsitul lumii si nici o rusine. Mi se pare ca adevaratul esec nu e un divort. Adevaratul esec e fiecare minut petrecut intr-o relatie in care nu mai ai ce sa cauti. Ar insemna sa-ti furi caciula singur, zi de zi. Si tie si celuilalt… »
      Ziceam asta aici

  • M-am intalnit intamplator cu japonezul ala batran si intelept. Mi-a spus: nu faci azi lucruri de care maine nu ai fi mandru. Am stat pret de 3 batai ale inimii si m-am gandit: daca vrei sa faci azi un lucru de care maine nu ai fi mandru trebuie sa inveti ca azi sa nu iti amintesti de ieri. Imi place sushi.

    1. si mie 🙂
      stiu sa si fac…
      Eu tot zic de sapte batai ale inimiii sa incetezi sa te gandesti la ieri. Si de inca trei (zece in total), sa incetezi sa te gandesti la maine. Imi place tare japonezul tau

  • Probabil ca primul vis documentat a fost frumos. Cosmarul a aparut dupa. Pentru ca despre cosmar poti spune ca e un vis urat, in timp ce despre vis nu poti spune ca e un cosmar frumos

    1. De ce?

      Eu, săptămâna trecută, n-am știut sa răspund la întrebarea de ce « aburesti tu pe aici ». Nu ca n-am știut, a fost parțial frica și parțial sila (de altii )

      Deci de ce?
      Zi tu de ce, tu iti cunosti mai bine de ce-urile

  • Uneori un tren gresit te poate duce in statia corecta. Dar la randul tau trebuie sa ajungi intr-o statie ca sa poti lua acest tren. De ce nu se poate lua trenul de oriunde ? Din mers sau de pe loc, dar de oriunde. E ceva cu garile astea, au inventat trenul ca sa te atraga in gari. Sau au inventat trenul ca sa nu iti pui intrebari ce cauti in gara…

    1. Gara pentru doi….. Unul din rarele filme la care mama (o femeie puternica) a plans
      De fata cu mine

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *