Culoare si culori

SONY DSCAm avut “perioada roz”, cam prin clasa a opta. Ciudata. O perioada roz, cumva doar exterioara. Interior, chinuri adolescentine, intrebari despre existenta, de ce-uri multe. Varsta cu dileme existentiale. Poezii, desi imi placea matematica. Sau poate tocmai de aceea. Framantari. Cautari.
Apoi nu stiu sa fi privilegiat vreo culoare. Mai degraba non-culorile.
Si socul mare, la 28 de ani, cand, intr-o vara, mi-am numarat rochiile negre (subliniez: de vara!) din dulap. Erau peste 10, doar de vara. Nefiresc pentru anotimp.
Negrul imi place in continuare, e sobru, elegant, decent, discret.
Vara, insa, am inceput sa port mult alb. Si, de cate ori pot (de cate ori imprejurarile o permit), adopt ceea ce numesc eu culori hotarate. Rosu, verde tare, albastru intens, turcoaz, fuchsia.
Pastelurile, rar 😉

Viata mea e zvacnire si culoare, in intensitati si furie. O furie de a trai, dar o furie senina, asumata, impacata. Pare un paradox notiunea de furie senina. Dar nu este. Furia asta nu e de-constructoare, ci cladeste.

113 comments on “Culoare si culori

 1. Religia e un sistem de operare. Softeaza unitati. De la iesirea pe poarta fabricii.
  Ca orice sistem de operare comporta si bug-uri. Pai religia te invata sa te rogi. Te rog la domnu si poate te ajuta. Daca nu te ajuta te mai rogi, cine stie… Dar tot religia spune “cere simti se va da”
  Asa cum se vede, aici instructiunile nu sunt clare. Cere sau roaga-te ?
  Pe de alta parte numarul de biserici (servere de service ) nu este depasit decat de mega image-uri si farmacii. Casele de schimb pierd teren in fata bancilor.
  Sunt harware-uri pe care nu poti instala alt soft, se cheama protectie.

 2. M-am indragostit de un palestinian. Mi se pare foarte dulce in suferinta lui. Libanezii sunt mai jegosi un pic , dar au painica buna.

 3. Vorbesti de fura senina ori senila ? Ca una scrie si alta se intelege. Ai idee pentru umbla enoriasii ? O fi meci, ceva ?

 4. Omului i se promite o viata mai buna dincolo, in functie de prestatia de aici. Face scandal mare daca afla ca dincolo, in cel mai bun caz, e ca aici. Uzura e problema, uzura deranjeaza

 5. Pingback: Alb-negru | Mirandolina - Oglinda lumii prin ochii mei

Leave a Reply

Name and email are required. Your email address will not be published.