Black Friday, ocazie unica inainte de Apocalipsa

23 novembre 2012

Daca ai o lipsa, inainte de Apoca-lipsa, Black Friday e aici si te satisface 🙂
Daca avem Valentine’s Day, Halloween, sfarsitul lumii, atunci normal ca avem si Black Friday, aceasta extraordinara zi in care poti avea unica sansa de a cumpara 2 produse la pret de 2, desi n-ai nevoie de niciunul.

Insa numai ideea ca poti face o afacere (chiar daca prezumtiva) te face sa fremati, ai-n-ai nevoie, la 12 trecute fix, te repezi ca hamesitul sa cumperi. Blochezi site-urile de comenzi online, te calci pe picioare la magazin. Faptul ca smulgi din mana apropiatului tau un obiect, iti valideaza alegerea. E clar ca este bun si folositor, daca si altii il ravnesc. Nu conteaza ca ieri produsul costa 3 lei si azi 2.99, sau chiar 3.09. Este Black Friday, esti un loser daca nu cumperi, nu esti in randul lumii, demn de stima.
Oamenii capabili cumpara ceva. O traznaie, macar, dar cumpara. Daca nu, inseamna ca esti insensibil, ca nu esti patruns de sfantul spirit al Black Friday.

Se merge pe sfantul model de business al tigailor, care a facut deja proba eficientei sale. La fiecare inaugurare de hipermarket, se gasesc tigai la pret redus. Omului nu-i strica o tigaie. Nici a doua. Nici a noua, ca doar e la oferta, nu? E ca in bancul cu paharul. Orice om are nevoie de un pahar de vin. Dupa un pahar de vin, devine alt om. Care are nevoie de un pahar de vin… 🙂 si tot asa. Un om are nevoie de o tigaie… 🙂

Unii comercianti au stiut sa-si mareasca preturile, ca sa aiba din ce sa scada, demonstrativ 🙂 E ca in perioada de reduceri… Traditional, sunt suficienti care maresc pretul initial, ca scazut sa ajunga sa fie apropiat de cel initial :))

Cum zicea Silviu Sergiu: « povestea asta cu reducerile se transforma in Black Fraier Day. Multe magazine ”au redus” preturile dar ele sunt mai mari ca cele de saptamana trecuta. »

Daca ai o lipsa
Inainte de apocalipsa
Stima noastra si mandria
Black Friday, Romania.

 Happy Black Friday!